Uitzending
Heel Holland Bakt - Fris en fruitig

Fris en fruitig

Heel Holland Bakt

5-1-2020

| 2862 x bekeken | 0 reacties
6
De bakkers beginnen in de signatuuropdracht met een echte Franse klassieker, de citroen meringue taart. Een frisse taart met krokante bodem, lekker luchtig schuim en een goede balans tussen zoet en zuur. Vooral dat laatste is belangrijk, want een beetje te zoet of juist een beetje te zuur kan het verschil maken tussen genieten en gruwelen…

Tijdens de technische opdracht maken de bakkers 6 identieke appelroosjes. Een dun deegje, mooie vulling, goede verhoudingen en fijne smaak. Hoe netter ze werken, hoe beter het eindresultaat zal worden. En dat alles onder druk van de klok, want dat is de grootste uitdaging in deze opdracht: het allemaal af krijgen binnen de tijd.

In Parijs zijn kleine taartjes die eruit zien als echte vruchten een enorme hit. Janny en Robèrt gaan een stapje verder en dagen de bakkers uit om voor het spektakelstuk een hele grote 3D-fruittaart te maken. Een moeilijke, maar mooie opdracht waarmee de kandidaten zichzelf kunnen laten zien. Het moet er mooi en smakelijk uitzien, maar bovendien smaken naar het fruit dat de bakkers kiezen.

Terwijl in de tent een hele fruitschaal in elkaar wordt gezet, wordt het buiten ontstuimig. Het begint te onweren, het regent pijpenstelen en als kers op de taart valt de stroom ook nog eens uit. Komt dat wel goed met alle baksels? Het weer is onvoorspelbaar, maar, zoals André zegt, dat geldt voor het hele leven.

Wie gaat er deze week met de titel ‘meesterbakker’ vandoor? En wie verlaat als eerste kandidaat in 2020 de tent?

De presentatie was in handen van André van Duin. Deze uitzending van het programma Heel Holland Bakt met de titel Fris en fruitig werd uitgezonden op zondag 5 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie