Uitzending
Heel Holland Bakt - Bloemen

Bloemen

Heel Holland Bakt

19-1-2020

| 2648 x bekeken | 0 reacties
6
In de signatuuropdracht vliegen de kilo’s bloem, liters cakebeslag, mousse, vla, bavarois, decoratiebeslag en zoete geuren door de tent. De bakkers maken een trifle in een enorme bloemenvaas. Netjes werken is belangrijk, want bij deze opdracht is de kans groot dat het een rommeltje wordt. Janny vreest voor een zoet-explosie, André helpt een handje mee, de kandidaten racen tegen de klok en Robèrt pakt de enorme opscheplepels erbij. Hij wil het liefst in 1 schep alle smaken en structuren proeven.

De technische opdracht is er 1 naar Andrés hart. De bakkers maken hartige kaasbloemen van bladerdeeg, soezenbeslag, kaascrème en tapenade. En dat alles zonder receptuur. Bakken op gevoel, ga er maar aan staan…

Voor het grande spectacle pakken de bakkers uit met bijzondere smaken. Lavendel, geranium, matcha, fruit, honing, tijm en vlierbloesem. Er staat een bloementaart op het menu!

Met nog maar 4 weken te gaan en 6 kandidaten in de strijd begint het speelveld zich af te tekenen. Sommige bakkers ontpoppen zich tot vlinder, terwijl anderen een beetje stil blijven staan. Na een spannend weekend ontdekken we wie als meesterbakker de tent uit fladdert en wie met een klein traantje helaas de tent verlaat.

De presentatie was in handen van André van Duin. Deze uitzending van het programma Heel Holland Bakt met de titel Bloemen werd uitgezonden op zondag 19 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie