Uitzending
Hart van Nederland - 15-6-2024

15-6-2024

Hart van Nederland

420 x bekeken | 0 reacties
6
Bekijk direct de belangrijkste fragmenten:
Zo vieren moslims zondag het Offerfeest: slacht en delen vlees
Moslims in Nederland en wereldwijd vieren vandaag het Offerfeest (Eid al-Adha). Dit belangrijke religieuze feest herdenkt de profeet Ibrahim, bekend als Abraham in de christelijke traditie, die bereid was zijn zoon te offeren. Volgens de religieuze vertellingen greep God uiteindelijk in en mocht hij een ram offeren in plaats van zijn zoon.

Hamburg kleurt oranje: fanzone in Duitse stad opent deuren
De eerste fans van het Nederlands elftal hebben zich zondagochtend gemeld bij de fanzone in Hamburg. Rond 08.45 uur gingen de hekken van het plein open. Toen stonden enkele honderden fans al te wachten die wel zin hebben in een feestje. Bezoekers worden gefouilleerd voor ze naar binnen mogen.

Ruit van KLM-vliegtuig barst tijdens vlucht en moet terug naar Tokio
Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit. Op foto's van een van de Nederlandse passagiers is te zien dat het raam is gebarsten.

De presentatie was in handen van Wolter Klok, Maarten Steendam, Marlayne Sahupala, Sandra Schuurhof, Annemarie Bruning, Mirella van Markus, Evelien de Bruijn, Nikki Herr, Nadya Sewradj, Marijke Ketel, Celine Huijsmans en Anneloes Mullink. Deze uitzending van het programma Hart van Nederland werd uitgezonden op zaterdag 15 juni door SBS6.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie