Uitzending
Goedemorgen Nederland - 6-10-2008

6-10-2008

Goedemorgen Nederland

1557 x bekeken | 0 reacties
6
Zes miljoen Nederlanders 'financieel analfabeet'
In opdracht van het Ministerie van FinanciŽn is er onlangs een onderzoek ingesteld naar de financiŽle kennis van consumenten. De uitkomsten hiervan zijn op zijn minst schrikbarend te noemen. Maar liefst zes miljoen Nederlanders blijken simpelweg financieel onkundig of zoekende naar een oplossing. Fred van Raaij, hoogleraar Economische Psychologie en een van de samenstellers van het onderzoek, is in de uitzending. Van Raaij: 'Financieel analfabeten zijn mensen die er helemaal niets van begrijpen. Ze weten niet wat een verzekering of belegging is en zijn helemaal afhankelijk van hun adviseur. Deze mensen lopen grote risico's.

Nieuwsoverzicht 6 oktober 2008
Gepresenteerd door Raja Felgata

Sinterklaasfilm nu al in première
We vinden het zo langzamerhand normaal dat de pepernoten al in de winkel liggen terwijl pakjesavond pas over twee maanden is. Inge Ipenburg en Hetty Heyting hadden hartje zomer al Sinterklaaskriebels. De dames zijn in de studio om te vertellen over de nieuwe film 'Sinterklaas en het geheim van het grote boek'. De opnames waren midden in de zomer, de mussen vielen van het dak en zij moesten in winterkleding doen alsof het december was.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 6 oktober door de KRO. Te gast waren Hetty Heyting, Inge Ipenburg en Sinterklaas. De presentatie was in handen van Raja Felgata.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie