Uitzending
Goedemorgen Nederland - 4-5-2010

4-5-2010

Goedemorgen Nederland

1429 x bekeken | 0 reacties
5
Eisen van Greenpeace na olieramp
Strengere veiligheidseisen voor boorplatformen en niet langer boren in kwetsbare gebieden. Dat eist Greenpeace na de olieramp in de Golf van Mexico. Pavel Klinckhamers van de milieuorganisatie zegt dat opschorten van nieuwe olieboringen tot de oorzaak gevonden is, niet voldoende is.

Bram Rekers: Oranje straat
Het duurt nog 5 weken voordat het WK Voetbal in Zuid Afrika van start gaat, maar als het aan Toon uit Goirle ligt, mag het nu al beginnen. Hij heeft zijn hele straat voorzien van een Oranje jasje. Op één woning na: Het huis staat te koop en de eigenaar wil geen franje aan zijn woning. Tot grote teleurstelling van Toon. Bram Rekers schoot te hulp. Hebt u een tip voor Bram? Mail die naar goedemorgennederland@kro.nl

KRO: Bezuinigen moet ook bij de publieke omroep
Onrust in Hilversum. Bijna alle politieke partijen willen gaan snijden in het budget van de publieke omroep. Minder netten, efficiënter werken en reclamevrije zenders wordt er geopperd in Den Haag. Ook GroenLinks ziet het omroepstelsel het liefst anders. Tofik Dibi, Tweede Kamerlid van Groenlinks. Ook voor KRO-voorzitter Koen Becking zijn bezuinigingen niet langer taboe.

Pesten op de werkvloer
Bijna 1 op de 5 werknemers wordt gepest op de werkvloer. En zij houden daar lang last van. Blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente en vakbond CNV. Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV Vakmensen vertelt over oorzaken en effecten van gepest worden.

Zeilmeisje
Vandaag doet het Hof van Arnhem uitspraak in de zaak van het zeilmeisje Laura Dekker. Er wordt onder andere besloten of zij onder toezicht blijft staan van de Jeugdzorg. Welke beslissing verwacht Peter de Lange, de advocaat van Laura, dat het Hof gaat nemen?

Documentaire over Mussert
Hij was tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog misschien wel de meest gehate Nederlander: NSB-leider Anton Mussert. Zijn naam stond gelijk aan een vloek. Han Peekel maakte een tweeluik met nooit eerder vertoond materiaal: gehaat en veracht en vertelt waarom hij dit tweeluik heeft gemaakt.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 4 mei door de KRO. Te gast waren Han Peekel en Peter de Lange.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee