Uitzending
Goedemorgen Nederland - 31-5-2010

31-5-2010

Goedemorgen Nederland

1265 x bekeken | 0 reacties
5
Meer aandacht voor individuele talenten in onderwijs
Het Nederlands onderwijssysteem rammelt. Reden voor politici en professionals om afgelopen weekend nieuwe richtlijnen vast te stellen. Zo moeten leraren meer vrijheid krijgen hun onderwijs zelf in te richten en moet er meer aandacht komen voor individuele talenten. Hier aan tafel Marcel Herpen, leider van de conferentie en directeur van het Expertisecentrum Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen.

Miss Nederland verkiezingen
Op 6 juni treden de mooiste meisjes van Nederland aan voor de eerste castingronde van de Miss Nederland verkiezingen. Vanuit de grote steden stromen de inschrijvingen binnen, maar dames uit de provincie blijven achter. In Drenthe hebben slechts acht meisjes zich aangemeld. Veel te weinig, vindt organisator en ex-miss Nederland Kim Kötter. Bram Rekers haalt verhaal. Heeft u ook een tip voor Bram?! Mailt u die dan naar goedemorgennederland@kro.nl.

'De Toren van Babel staat in Europa'
De Europese Unie wordt alsmaar logger en meer bureaucratisch. De burger staat steeds minder op de voorgrond en er lijkt geen eind te komen aan de subsidiestromen. Tijd voor een efficiëntere EU en ’n dosis eurorealisme. Bepleit Derk Jan Eppink, Europarlementariër voor de Vlaamse Lijst Dedecker en oud-medewerker van Eurocommissaris Frits Bolkestein. Hij schreef dit boek, De Toren van Babel staat in Europa.

Gerechtshof in Den Bosch buigt zich over zaak Ina Post
Vanaf vandaag buigt het gerechtshof in Den Bosch zich over de heropende zaak tegen Ina Post. De bejaardenverzorgster werd in 1987 veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op een bewoonster van een verzorgingshuis in Leidschendam. Misdaadjournalist Gerlof Leistra, verbonden aan Elsevier.

Wereld Niet Roken Dag
Wereld Niet Roken Dag. Vandaag wordt er wereldwijd stil gestaan bij de schade die tabak veroorzaakt. Dit jaar is er speciaal aandacht voor vrouwen. Contact met Lies van Gennip, directeur van anti-rookorganisatie STIVORO.

Ontwerpwedstrijd HEMA
Ook dit jaar organiseert de HEMA een ontwerpwedstrijd. Het product van de winnaar eindigt in de schappen van het warenhuis. Wat zijn de trends? Aan tafel ontwerper Jurre Groenenboom die de prijs in 2004 won en de juryvoorzitter Sabien Duetz.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 31 mei door de KRO. Te gast waren Frits Bolkestein en Gerlof Leistra.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee