Uitzending
Goedemorgen Nederland - 1-6-2010

1-6-2010

Goedemorgen Nederland

942 x bekeken | 0 reacties
7
Lijsttrekkers aan tafel: André Rouvoet
Nog 9 dagen tot de Tweede Kamerverkiezingen. Daarom wordt u vanaf vandaag elke ochtend wakker met een lijsttrekker. CDA, PVDA en ChristenUnie staan op verlies in de laatste peiling. De ChristenUnie staat nu op 7 zetels, dat is 1 zetel verlies t.o.v. de vorige peiling, maar nog altijd meer dan de huidige 6 zetels. Dat vragen we aan André Rouvoet , lijsttrekker van de ChristenUnie en demissionair minister en vice-premier, met wie we het verder hebben over wat hij nou eigenlijk voor elkaar heeft gekregen als minister van Jeugd en Gezin.

VN veroordeelt aanval Israel op hulpkonvooi
Leden van de VN-Veiligheidsraad hebben de Israëlische aanval op een konvooi met hulpgoederen voor de Gazastrook veroordeeld. Veel landen dringen er bij Israel op aan om de blokkade van de Gazastrook op te heffen. Trouwe bondgenoot van de Israëli’s, de VS, oordeelt echter veel milder. Correspondent Michel Vos legt uit. Obama en Netanyahu zouden elkaar vandaag ontmoeten. Netanyahu heeft afgezegd. Bertus Hendriks, Midden-Oostendeskundige verbonden aan Instituut Clingendael vertelt over de achtergronden van deze reactie.

Examens (bijna) afgelopen
Het zit erop, er kan straks eindelijk gefeest worden. Vandaag maken de VWO eindexamenkandidaten nog Grieks en Havisten worstelen zich door het laatste examen: Scheikunde. En dan zijn de eindexamens van 2010 klaar. Presentator van het eindexamenjournaal op radio 3FM Sander Guis vertelt wat het opmerkelijkste was dit jaar.

Kunstenaars gebruiken computer
Een kunstenaar die kan schilderen als van Gogh en een nieuwe Andy Warhol, maar dan één die gebruik maakt van computertrucjes. Nieuwe talenten grijpen hun kansen aan de Rijksacademie van beeldende kunsten. Mark Grol, veilingmeester bij Sotheby’s, vertelt waarom deze broedplaats van kunst vrij onbekend is bij het grote publiek.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 1 juni door de KRO. Te gast waren André Rouvoet, Bertus Hendriks en Sander Guis.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!