Uitzending
Goedemorgen Nederland - 19-5-2010

19-5-2010

Goedemorgen Nederland

940 x bekeken | 0 reacties
5
Mensen dreigen uit huurhuis te worden gezet
De minister van Wonen, Wijken en Integratie moet als de sodemieter naar Brussel om een drastische hervorming van de huurmarkt te voorkomen. Crie de coeur van de vereniging van Woningcorporaties Aedes. Anders moeten mensen straks uit hun huurhuis, zonder dat ze een andere woning kunnen kopen. Aan tafel Arjan Deutekom, bestuurslid van Aedes en directeur van woningcorporatie GoedeStede uit Almere. Tweede Kamerlid voor de SP, Paulus Jansen reageert telefonisch.

Roemer op de Libelle Zomerweek
Een belangrijk agendapunt voor lijsttrekkers in verkiezingstijd is dit jaar de Libelle Zomerweek. Gisteren was het de beurt aan Emile Roemer van de SP. Grote vraag: kennen de o zo belangrijke kiezers op de Zomerweek hem wel? Bram Rekers haalt verhaal. Tips voor Bram kunt u mailen naar goedemorgennederland@kro.nl.

Nederlanders voelen zich niet vertegenwoordigd in politiek
Bijna de helft van de Nederlanders voelt zich niet vertegenwoordigd door de politiek. Dat blijkt uit de nieuwste Media Monitor. Het onderzoek dat Goedemorgen Nederland uitvoert in samenwerking met Intomart GfK en de Vrije Universiteit in aanloop naar de verkiezingen. Tom van Dijk van Intomart GfK legt uit.

D66 wil Artikel 1 van de Grondwet aanpassen
Artikel 1. van de Grondwet moet op de schop. D66 Tweede Kamerlid Boris van der Ham wil dat homoseksuelen en gehandicapten expliciet in het antidiscriminatie artikel worden genoemd. Brosi van der Ham legt zelf uit wat hij van plan is.
Acties in de zorg
Zorgpersoneel voert vandaag actie voor een betere CAO. Gisteren bleek nog uit een enquête van verzekeraar Menzis dat de helft van het zorgpersoneel door ’t slechte salaris dreigt te stoppen. Aan de telefoon thuiszorgmedewerkster Janny Brautigam.

Voetbalgek op z'n Freudiaans
Wat is de magie van de bal? En waarom kijken we massaal naar het WK? Filosoof Jan Vorstenbosch analyseerde ’t spelletje op z’n Freudiaans en schreef het boek Voetbalgek. En dat Nederland voetbalgek is, nou dat weten we.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 19 mei door de KRO. Te gast waren Boris van der Ham en Paulus Jansen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!