Uitzending
Goedemorgen Nederland - 18-5-2010

18-5-2010

Goedemorgen Nederland

890 x bekeken | 0 reacties
5
Spoorwegen willen meer investeren voor duurzame mobiliteit
Meer investeren! Dat is de boodschap van de Nederlandse Spoorwegen. Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen komt de NS, na alle politieke partijen, met een eigen partijprogramma, een eigen toekomstvisie: Kies voor duurzame mobiliteit. Aan de "lijsttrekker" van de NS, president-directeur Bert Meerstadt de vraag waar hij dat geld in wil investeren.

Fierljeppen
De Groningse fierljepvereniging heeft een probleem. De damwand met bijbehorende veenrand die moet dienen als stootkussen voor mensen die het net niet lukt om helemaal naar de overkant te fierljeppen, staat scheef. Gevolg: van de Fierljeppersbond mag er nu niet meer gefierljept worden. Bram Rekers haalt verhaal. Tips voor Bram kunt u mailen naar goedemorgennederland@kro.nl.

Weer voetbalclub bijna failliet
Voetbalclub Willem II verkeerd in zwaar weer. Kregen de supporters zondag nog het goede nieuws dat ze in de Eredivisie konden blijven, ťťn dag later bleek hun club in de financiŽle problemen te zitten. Als er binnen wee weken geen geld op tafel komt, dreigt er een faillissement. Directeur van voetbalvakbond ProProf Ko Andriessen, die de belangen van een aantal Willem II-spelers behartigt, is somber.

Idee: geef spaarloon vrij!
Het idee om het spaarloon vrij te geven en zo de economie een impuls te geven komt van VVD demissionair minister van FinanciŽn Jan Kees de Jager toe op. Zo hebben consumenten meer ruimte in hun portemonnee door een stijging van de koopkracht. Frans Weekers is de financieel woordvoerder van de VVD.

Nieuwe generatie digitale schoolborden
Het digitale schoolbord is aan vernieuwing toe. De eerste versie is al 15 jaar oud en dus zwaar verouderd. Tijd voor schoolbord versie 2.0. Frans Schouwenburg van Kennisnet legt uit wat er mis is met het krijtje.

Insecten
Weet u dat u gemiddeld een halve kilo insecten per jaar eet? En dat een insect uw leven kan redden? Hoogleraar insectenkunde Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit is overtuigd van het nut van deze beestjes. Hij heeft een Spinozapremie, een soort Nederlandse Nobelprijs, gewonnen met uw onderzoek naar insecten en vertelt over zijn onderzoek. Mooie foto's: www.bugsinthepicture.com

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 18 mei door de KRO. Te gast waren Frans Weekers en Bert Meerstadt.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee