Uitzending
Gezond op Straat - Voorjaar 2010 aflevering 6

Voorjaar 2010 aflevering 6

Gezond op Straat

20-6-2010

| 1846 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering parkeren we de Gezondheidsbus in het centrum van Wijk bij Duurstede.

Dokter Jan gaat met een meetlint de straat op om de buikomvang van voorbijgangers te meten. Namelijk niet alleen je kilo's maar ook de buikmaat zegt iets over je gezondheidsrisico's. Presentatrice Marke vraagt mensen op straat of ze wel eens medicijnen bestellen via internet. Emma Vogels-Giesen, werkzaam bij Service Apotheek vertelt over de gevaren hiervan. Daarnaast geeft ze tips over hoe je het beste medicijnen kunt innemen. Marke geeft voorbijgangers een verzorgingsarrangementje cadeau en we volgen een van die mensen naar Dr. Fish in Amsterdam. We zien hoe de visjes aan handen en voeten knabbelen, wat een diamond silk peel inhoudt en een nailcare to go behandeling.

Het knipperen van de ogen heeft een doel. Het oog wordt vochtig gehouden en door het ooglid regelmatig kortdurend te sluiten wordt het oog beschermd tegen vuil. Hoe vaak we gemiddeld knipperen zien we in de knippertest. En Marcel Brienne vertelt Marke alles over het gebruik van A. Vogel oogdruppels, een gezondheidsproduct dat gebruikt kan worden bij droge, branderige ogen.

Dokter Jan ontmoet een mevrouw die diabetes type 2 heeft. Ze vertelt over hoe het bij haar ontdekt werd en hoe het nu behandeld wordt. Ze vraagt dokter Jan wat ze er aan kan doen om haar gewicht op peil te houden. Door het gebruik van medicatie is haar gewicht toegenomen. Marke praat met een diabetespsycholoog over de impact die de diagnose diabetes op iemands leven kan hebben.
Emma vertelt over de rol die de apotheker kan vervullen bij de begeleiding van diabetespatiŽnten.

Tevens heeft zij nog een paar tips voor diabetespatiŽnten

-Ga naar uw apotheek voor een optimale begeleiding van uw genees- ťn hulpmiddelengebruik

- Verminder de kans op een verhoogde bloedsuikerwaarde door niet te roken, gezond te eten, regelmatig te bewegen en een gezond gewicht.

- Diverse klachten kunnen tekenen zijn van diabetes. Veel plassen, vaak dorst, slecht genezende wondjes, oogklachten en last van jeuk. Ga dan naar uw huisarts.

Iedere week is de gezondheidsbus vrij toegankelijk voor iedereen die meer over zijn gezondheid wil weten. Teun, initiatiefnemer van de gezondheidsbus vertelt hoe de bus wordt ingezet als hij niet op televisie is.

Deze uitzending van het programma Gezond op Straat met de titel Voorjaar 2010 aflevering 6 is uitgezonden op zondag 20 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie