Uitzending
Gezond op Straat - Voorjaar 2010 aflevering 8

Voorjaar 2010 aflevering 8

Gezond op Straat

4-7-2010

| 2011 x bekeken | 0 reacties
6
In de laatste aflevering van Gezond op Straat aandacht voor astma. Hoe voelt iemand zich, die astma heeft? En wat is COPD?Marke krijgt op een hometrainer een knijper op haar neus en een rietje in haar mond; zo voelt dat dus als je een astma aanval of als je COPD hebt. Bij COPD ben je chronisch benauwd, het is een aandoening die langzaam aan steeds erger wordt. Is er iets tegen dit progressieve verloop iets te doen? En hoeveel impact heeft astma eigenlijk op je dagelijks leven?

Emma zien we bij een thuiswedstrijd; in haar Service Apotheek. Ze spreekt over het taboe onderwerp urine-incontinentie. Wat voor middelen zijn er voor mensen, die daar aan lijden? Emma geeft tips.

We zien een patiŽnt van een week geleden terug. Ankie heeft een scan laten maken van haar rug- en nek bij Prescan. Er werd iets gevonden. Ze blijkt een hernia te hebben en is daar toch wel van geschrokken. Ankie gaat een afspraak bij een specialist maken voor verdere behandeling en onderzoek.

Onze dokter Jan spreekt met iemand die al last van astma heeft sinds haar geboorte. Opmerkelijk is dat veel astma patiŽnten hun ziekte bagatelliseren. ĎAch het gaat welí is vaak het antwoord, terwijl ze op zoín moment vaak niet kunnen werken door de benauwdheid. Ook hier tips. Gebruik je medicijnen zoals voorgeschreven bijvoorbeeld. En blijf bewegen, hoe moeilijk het ook is.

Rokers worden door Jan uitgenodigd in de Gezondheidsbus. Daar krijgen mensen een longfunctie onderzoek. Bij sommige mensen kwam naar voren dat zij astmatische klachten hebbenÖ

Emma vertelt hoe je van je oude medicijnen af kunt. Juist. Bij uw apotheek. En ze vertelt wat de Medicatie check van Zilveren Kruis Achmea inhoudt. Marke vraagt ook op straat wat te doen met een forse bloedende wond. De Ebho-ers leggen uit hoe je zoín wond het beste kunt verbinden zodat je daarna naar de eerste hulp kan worden vervoerd.

Jan spreekt tot slot met een epilepsie patiŽnt en geeft inzicht in dit ziektebeeld.

Deze uitzending van het programma Gezond op Straat met de titel Voorjaar 2010 aflevering 8 is uitgezonden op zondag 4 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie