Uitzending
Gezond op Straat - Voorjaar 2010 aflevering 3

Voorjaar 2010 aflevering 3

Gezond op Straat

30-5-2010

| 1296 x bekeken | 0 reacties
6
De plaats waar het evenement ‘Ede voor Duchenne’ plaats vindt. Duchenne is een aangeboren en erfelijke aandoening van de spieren en komt bijna alleen bij jongens voor. Ongeveer 1 op de 4.000 jongens heeft deze aandoening. De ziekte van Duchenne is niet te genezen. De stichting Ede voor Duchenne organiseert onder meer een groot sportevenement en doet mee aan de mountainbiketocht ‘Duchenne Heroes’ om geld in te zamelen voor onderzoek naar een betere behandeling van Duchenne. Presentatrice Marke spreekt met een moeder en haar zoontje Otte, die de ziekte van Duchenne heeft.

Dokter Jan spreekt voorbijgangers op de markt over allerlei gezondheidszaken. Van brandend maagzuur tot cholesterol. Een aantal mensen krijgen een cholesteroltest in de Gezondheidsbus. Wat is precies slecht en goed cholesterol? Wat zijn de risico’s van een te hoog cholesterolgehalte en wat kun je doen om het slechte cholesterol te verlagen. Jan geeft antwoord.

Kind eet koekjeUiteraard zien we ook apotheker Emma van Service Apotheek terug in Gezond op Straat. Wat is nou de waarheid rond voedingssupplementen. Heb je die nodig en zoja, welke moet je dan kiezen? Tevens geef Emma tips, zo moet je bijvoorbeeld voldoende actief blijven bewegen. Leuke fiets- en wandelroutes, recepten en dagjes uit staan op de site Beweeg Actief die is opgezet door Service Apotheek. Ook bekijkt Emma weer een pillentas van een mevrouw die diverse medicijnen gebruikt. Gaan al die medicijnen goed samen?

Darmflora zijn bacteriën die ons lichaam helpen de vertering van voedsel in onze darmen. Een verstoorde darmflora kan klachten geven als diaree, darmkrampen en winderigheid. Probiotica helpen om die darmflora gezond te houden. Dokter Jan vertelt over deze bacteriën, die bijvoorbeeld in drankjes als Yakult voorkomen.

Marke test de ehbo kennis van voorbijgangers. Dit keer de vraag of mensen weten hoe ze iemand moeten reanimeren met een aed en ze maakt kennis met Food4you; een kennisfestival over gezond en lekker eten.

Deze uitzending van het programma Gezond op Straat met de titel Voorjaar 2010 aflevering 3 is uitgezonden op zondag 30 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie