Uitzending
Gezond op Straat - Voorjaar 2010 aflevering 7

Voorjaar 2010 aflevering 7

Gezond op Straat

27-6-2010

| 1337 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering staat de Gezondheidsbus in het centrum van Schiedam.

Onze dokter Jan is op vakantie. Hij wordt vervangen door dokter Juriaan. Tijdens de opnames struikelde een oudere dame voor onze Gezondheidsbus. Gelukkig was dr. Juriaan in de buurt. Hij constateerde dat mevrouw haar heup had gebroken. De in allerijl gebelde ambulance bracht mevrouw naar het ziekenhuis waar ze al snel kon worden geopereerd.

De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat Schiedammers sporten en bewegen. Daarom heeft zij voor iedere Schiedammer een passend sportaanbod gecreŽerd. Zo maken we kennis met het project ĎSeniorenfití. Met dit project worden senioren, onder begeleiding van een fysiotherapeut en een diŽtist, gestimuleerd tot bewegen in combinatie met gezonde voeding. En het belangrijkste is natuurlijk dat het ook nog eens leuk en gezellig is om te doen!

Zoín 2,3 miljoen Nederlanders hebben een reumatische aandoening. Apotheker Emma van Service Apotheek legt uit dat er allerlei hulpmiddelen zijn die reuma patiŽnten kunnen helpen in het dagelijkse leven. Hoe druk je bijvoorbeeld een paracetamol uit zijn strip als je dat door reuma zelf niet meer kan?

Ook buigt Emma zich over de kijkersvraag of je wel alcohol kan drinken als je medicijnen slikt. En zij beantwoordt vragen over ondergewicht en ondervoeding. Drinkvoeding kan hierbij oplossing zijn.

Dr. Juriaan komt mensen tegen die iets willen weten over een navelbreuk en een blessure van de achillespees. Hij geeft een aantal goede tips om aan de blessures eenvoudig zelf iets te kunnen doen.

We komen Ankie Weening tegen, zij vertelt dat ze al lange tijd last heeft van haar rug en niet precies weet waardoor dat komt. Marke biedt haar een mri scan aan bij Prescan. Volgende week zullen we van Ankie horen wat de uitslag van de scan is.

En Marke spreekt op de markt mensen die last hebben van spataderen, vermoeide en rusteloze benen. Veel mensen blijken niet te weten dat er natuurlijke gezondheidsproducten zijn voor de behandeling hiervan. Marke biedt hen aan Aesculaforce van A. Vogel eens te proberen.

Deze uitzending van het programma Gezond op Straat met de titel Voorjaar 2010 aflevering 7 is uitgezonden op zondag 27 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie