Uitzending
EenVandaag - 11-8-2021

11-8-2021

EenVandaag

266 x bekeken | 0 reacties
6
Door een natte zomer hebben boeren meer last van aardappelziekte
Terwijl we vooral bezig zijn met dat ene virus, waart er op Nederlandse akkers een andere ziekte rond. Die wordt veroorzaakt door de pseudoschimmel Phytophthora. Deze zorgt ervoor dat bioboeren en hobbytuinders hun oogst zien vergaan.

Steeds meer agrariërs boeren biologisch en ook veel hobbytuinders gebruiken liever geen chemische bestrijdingsmiddelen op hun gewassen. Dat is goed voor het milieu, maar kan ook tot problemen zoals de zogeheten aardappelziekte leiden.

Innovatie op de fietspaden: Ze kunnen slim water afvoeren en energie opwekken
Fietsen is steeds populairder en daarom is een fietspad allang geen simpel fietspad meer. Een fietspad kan tegenwoordig slim regenwater afvoeren. Of energie opwekken met een speciale boomveer waarmee je van een boom een soort windmolen maakt.

IPCC-klimaatrapport laat nog slechter beeld voor Waddeneilanden zien
Welke impact heeft klimaatverandering op het waddengebied? Die vraag doemt op na het verschijnen van het IPCC-rapport. Aimée Slangen, één van de hoofdauteurs: "Als we niets doen, dan gaat de Waddenzee moeite hebben met de boel bij te benen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 11 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Door een natte zomer hebben boeren meer last van aardappelziekte Terwijl we vooral bezig zijn met dat ene virus, waart er op Nederlandse akkers een andere ziekte rond. Die wordt veroorzaakt door de pseudoschimmel…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten