Uitzending
EenVandaag - 6-7-2010

6-7-2010

EenVandaag

932 x bekeken | 0 reacties
4
Wie is Bert van Marwijk?
Hij is wars van heisa rond zijn persoon, en een foto van hem in zijn stamkroeg? Dat al helemaal niet. Wie is Bert van Marwijk, de trainer van Oranje die Nederland wellicht voor het eerst de wereldtitel brengt? Gesprek met vrienden en oud-collega's, op bezoek bij Go Ahead, zijn jeugdvrienden en naar Zuid-Limburg, waar van Marwijk al 30 jaar woont.

Het geheime wapen van Oranje
Steeds meer spelers van het Nederlands elftal dragen polsbandjes op het WK. Het zijn zogenaamde 'power-balance bandjes' die extra kracht, flexibiliteit en stabiliteit geven. Als je er in gelooft tenminste. De bandjes verschijnen in steeds meer sporten. Van golf tot judo en van volleybal tot biljart. De KNVB bevestigd dat de bandjes worden gedragen, maar wil er niets over kwijt. Is dit het geheime wapen dat ons naar de overwinning helpt?

Sloppenwijken juichen voor Oranje
In de sloppenwijken van Kaapstad is Oranje populair. Vooral in de townships Bishop Lavis en Delft. De plaatselijke carnavalsvereniging 'Kaapse Klopse' heeft Oranje in zijn hart gesloten en presenteert zich nu uitsluitend in rood, wit, blauw en oranje. Verslaggever Henk van der Aa trok een tijdje op met de Kaapse Klopse. Hoe leven zij toe naar de halve finale wedstrijd tegen Uruguay?

Nederland klaar voor halve finale?
Nederland maakt zich op voor de halve finale. Het zal stil zijn op straat. Een onderzoek naar de Oranjestemming in het land. Hoe kijkt een studentenvereniging de wedstrijd? Raken de supermarkten door hun voorraad bier heen?

In deze uitzending van EenVandaag was Henk van der AAa te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 6 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Wie is Bert van Marwijk? Hij is wars van heisa rond zijn persoon, en een foto van hem in zijn stamkroeg? Dat al helemaal niet. Wie is Bert van Marwijk, de trainer van Oranje die Nederland wellicht voor het eerst de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten