Uitzending
EenVandaag - 12-7-2010

12-7-2010

EenVandaag

986 x bekeken | 0 reacties
6
Gewonden door noodweer in Achterhoek
Een hevig noodweer heeft vanmiddag huisgehouden in de Achterhoek. Op het terrein waar komend weekeinde de 'Zwarte Cross' zou worden gehouden zijn vier gewonden gevallen. In het nabijgelegen dorpje stortte een deel van de kerktoren in.

Verlies, verdriet en troost
Tijdens het WK was het harde integratiedebat in sommige buurten even vergeten. Autochtoon en allochtoon, jong en oud vierden de verrichtingen van Oranje samen. Hoe bekeken deze buurten de finale? En hoe verwerken zij het verlies? Dichter Ingmar Heytze biedt troost, met een speciaal gedicht.

Heeft het merk 'Nederland' toch gewonnen?
Spanje juicht, Nederland huilt. Voor de derde keer op rij heeft Nederland de WK-finale verloren. Toch hebben honderden miljoenen kijkers het spel van Nederland bekeken en werden Robben en Sneijder als topspelers van het toernooi bestempeld. Houden we ondanks het verlies nog iets over aan dit WK? Wint 'het merk' Nederland wel? En als dat zo is, waar gaan we dat dan aan merken? Vliegen de deuren voor het bedrijfsleven open? Drie kenners over de gevolgen van het verlies voor 'het merk' Nederland: historicus James Kennedy, reclamemaker Eugene Roorda en sportmarketingdeskundige Marcel Beerthuizen.

Nederlanders treuren in Spanje
Nederland komt bij van een kater, de WK-finale is verloren. In Spanje is het nog steeds groot feest, voor het eerst is het land wereldkampioen voetbal. Wij keken mee met de Rotterdamse Gerda Wagenaar die al 23 jaar in Spanje woont en samen met haar familie naar de wedstrijd keek. De familie Wagenaar woont in Cambrils, een stadje net zuiden van Barcelona met haar Spaanse man Pere, die natuurlijk voor Spanje is.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 12 juli door de AVRO en de TROS. Te gast waren James Kennedy, Ingmar Heytze en Eugene Roorda.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie