Uitzending
EenVandaag - 5-7-2010

5-7-2010

EenVandaag

863 x bekeken | 0 reacties
4
Onderhandelingen Paars-plus begonnen
Uri Rosenthal (VVD) en Jacques Wallage (PvdA) zijn vandaag op bezoek geweest bij koningin Beatrix. Als informateurs gaan zij werken aan een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. De fractieleiders beginnen vanmiddag met de onderhandelingen. Wat worden de bottlenecks in de onderhandelingen? En moet Rutte premier worden of in de Tweede Kamer blijven?

Wat levert de Tour op?
Met de Tour in Rotterdam start de derde grote wielerronde in Nederland, binnen een jaar. Ook dit weekend zullen de liefhebbers met honderdduizenden toestromen. Dat Vuelta, Giro én de Ronde van Frankrijk zo kort na elkaar buiten hun eigen landsgrenzen treden is geen toeval.

Politie faalt bij aanpak jeugdoverlast
De jeugdoverlast in een groot aantal buurten ontspoort vaak in ernstige criminaliteit omdat de overheid te laat ingriipt. Het opsporen en van straat halen van jonge criminelen krijgt te weinig voorrang bij de politie of loopt vast in bureaucratie. Er wordt te lang gewacht met de inzet van recherche om groepen op te rollen. Dat blijkt uit onderzoek van politiedeskundigen.

Oranjekoorts
Nog voordat de halve finale van het Nederlands Elftal wordt gespeeld start de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) al met de productie van een speciale Kampioensvlag. De grootste vlaggenproducent van Nederland heeft alle vertrouwen in een goede afloop van het WK. Maar mocht Nederland het toch niet gaan redden, dan ook is de vlag vanaf dinsdag te bestellen. In de nieuwe serie Oranjekoorts vandaag een bezoek aan Dokkum. Lees artikel

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 5 juli door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Onderhandelingen Paars-plus begonnen Uri Rosenthal (VVD) en Jacques Wallage (PvdA) zijn vandaag op bezoek geweest bij koningin Beatrix. Als informateurs gaan zij werken aan een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten