Uitzending
EenVandaag - 4-1-2021

4-1-2021

EenVandaag

157 x bekeken | 0 reacties
5
CDA: Wat is er terechtgekomen van hun plannen sinds de vorige verkiezingen?
Over 2 maanden zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Wat is er terechtgekomen van de plannen van coalitiepartij CDA? "We willen nog steeds dat de maatschappelijke diensttijd voor jongeren verplicht wordt, ook al is dat nog niet gelukt."

Na een maandenlange formatie stond het kabinet-Rutte III, gevormd door VVD, D66, ChristenUnie en het CDA, eind oktober 2017 op het bordes. Het CDA had de periode ervoor niet geregeerd en toenmalig partijleider van de christendemocraten Sybrand Buma presenteerde trots zijn plannen. "Er komt een maatschappelijke diensttijd voor jongeren. En we gaan het gevoel van saamhorigheid in dit land versterken, door aandacht voor onze identiteit en ons volkslied."

Operettevereniging ziet jubileum door corona in rook opgaan
Het moest een feestelijk jaar worden voor operakoor WOKmuziektheater. Ze zouden het 40-jarig jubileum vieren met een grote voorstelling, maar na 2 jaar repeteren ging dat door corona tóch niet door. Zuur, maar ze blijven hoopvol dat het in 2021 wél kan.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 4 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie