Uitzending
EenVandaag - 2-1-2021

2-1-2021

EenVandaag

170 x bekeken | 0 reacties
7
Veel jongeren en mensen met een flexbaan verloren hun werk door de coronacrisis, komen zij snel weer aan het werk?
Flexwerkers die hun baan verliezen en jongeren die niet aan de bak komen. Dit soort problemen op de arbeidsmarkt zijn allang bekend, maar worden door de coronacrisis extra blootgelegd. Hoog tijd voor actie, vindt Platform Toekomst Arbeidsmarkt (PTA).

De discussie over vast en flex is er al jaren, maar nog steeds niet opgelost. Het CBS berekende dat eind 2020 bijna een op de drie werknemers in Nederland een flexcontract heeft. En juist veel van deze flexwerkers verloren hun baan in de coronacrisis.

Zo profiteerden mode-ondernemer Nikkie Plessen en online supermarkt-baas Michel Muller toch van de coronacrisis
Ondernemen in coronatijd is niet altijd makkelijk, maar er zijn zeker kansen. Dat bewijzen mode-ondernemer Nikkie Plessen en online supermarkt-baas Michel Muller. We blikken met de ondernemers terug op het afgelopen jaar en kijken vooruit naar 2021.

Veel mensen moesten hun dromen dit jaar uitstellen, zo ook Thea die na 26 jaar in een rolstoel de avondvierdaagse zou lopen
Dromen uit 2020: veel kwam stil te liggen door corona. Maar Thea Pool-Harmans en Rivelino Rigters gaan ervoor om ze in 2021 waar te maken. Thea wil na 26 jaar in een rolstoel de avondvierdaagse lopen. Rivelino wil weer jongeren in gevangenissen coachen.

In 2020 moest het gebeuren voor Thea. Ze zou de avondvierdaagse lopen in Zoetermeer. Om geld op te halen voor de techniek die, zoals ze het zelf zegt, haar het leven heeft teruggegeven.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 2 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie