Uitzending
EenVandaag - 28-12-2020

28-12-2020

EenVandaag

165 x bekeken | 0 reacties
6
KWF Kankerbestrijding geeft geld voor onderzoek naar zeldzame kankersoorten
KWF Kankerbestrijding geeft 5 miljoen euro voor onderzoek naar zeldzame kankersoorten. Met het bedrag moeten diagnose en behandeling worden verbeterd voor de ruim 20.000 patiënten per jaar bij wie een zeldzame tumor wordt ontdekt.

"Het is ontzettend belangrijk om juist voor deze groep patiŽnten een verschil te maken", stelt Johan van de Gronden, directeur van KWF Kankerbestrijding. "We zien dat de overlevingscijfers voor veel voorkomende vormen van kanker door de jaren heen flink zijn gestegen, maar patiŽnten met zeldzame kanker profiteren een stuk minder van de nieuwste ontwikkelingen."

De 21-jarige Teun Toebes verhuisde dit jaar naar een verpleeghuis
Hij had dit jaar ťťn doel en dat is hem gelukt: in een verpleeghuis gaan wonen tussen mensen met dementie. Verpleegkundige Teun Toebes is pas 21, maar voelt zich er helemaal thuis. "Dit jaar moeten we blijven zoeken naar de menselijke maat."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 28 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie