Uitzending
EenVandaag - 29-6-2020

29-6-2020

EenVandaag

140 x bekeken | 0 reacties
6
De showbizzmoord en andere gerechtelijke dwalingen
De afgelopen 40 jaar is er één gerechtelijke dwaling onderzocht: die van de onterechte veroordeling van Kees Borsboom voor de Schiedammer parkmoord. Maar het was niet bepaald de enige. Een overzicht.

Gezondheidsraad komt met rapport over landbouwgif
Het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de land- en tuinbouw moet worden afgebouwd. Het liefst sneller dan nu het geval is. Dat adviseert de Gezondheidsraad. "Dit is belangrijk voor omwonenden, maar ook voor de telers en hun gezinnen."

"Op het platteland woont zo'n 30 procent van de mensen binnen 250 meter van landbouwgebieden en volgens het RIVM zo'n 90.000 mensen binnen de 50 meter", zegt voorzitter Bart-Jan Kullberg. De blootstelling is volgens hem bij boeren en telers zelf of mensen die daaromheen wonen het grootst. Maar ook op afstand kun je worden blootgesteld doordat de bestrijdingsmiddelen terechtkomen in oppervlaktewater en voedingsmiddelen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 29 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie