Uitzending
EenVandaag - 1-7-2020

1-7-2020

EenVandaag

224 x bekeken | 0 reacties
7
Debat afstandsmoeders
Moeders en kinderen die hun verhaal doen bij het aanmeldpunt Afstand en Adoptie voelen zich niet serieus genomen. Sinds de oprichting, een half jaar geleden, zijn er veel fouten gemaakt. Morgen debatteert de Tweede Kamer erover.

Bij dit aanmeldpunt van van het ministerie van Veiligheid en Justitie kunnen moeders die tussen 1956 en 1984 - veelal gedwongen - afstand deden van hun kind zich aanmelden voor een landelijk onderzoek. Dat geldt ook voor de kinderen in kwestie. Maar er is veel kritiek op dat onderzoek. Er is een datalek geweest en gespreksverslagen kloppen niet altijd.

Egels worden bedreigd
Steeds minder geritsel in de tuin: het gaat slecht met de egel. "En dat is vooral de schuld van de mens", zegt egelliefhebber Marjolein die daarom van haar tuin een waar egelparadijs maakt om zo de egel te redden.

"Mijn tuin is een groot oerwoud, want het moet zo natuurlijk mogelijk zijn, om het voor de egel prettig te maken", vertelt Marjolein Mekking. Ze werkte jaren in de dierenambulance en zag hoe vaak gewonde egels werden binnengebracht. "Mensen moeten er beter mee omgaan en bewuster zijn van het bestaan van dit mooie beestje."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 1 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie