Uitzending
EenVandaag - 30-6-2020

30-6-2020

EenVandaag

548 x bekeken | 0 reacties
5
Waarom is biologisch eten niet populair?
Alle goede bedoelingen ten spijt, het lukt nauwelijks om biologische producten populairder te maken. Belangrijke reden is de prijs. Of het realistisch is dat de consument die hogere prijs gaat betalen, daar zijn de meningen over verdeeld.

Tom Saat, zijn vrouw Tineke en zoon Tycho runnen een biologisch-dynamische boerderij aan de rand van Almere. Een toonbeeld van biologische landbouw. Ze verbouwen gewassen als uien en peen. De organische mest voor de akkers is afkomstig uit eigen stallen met koeien. En de akkers leveren weer het voedsel voor de koeien. Circulair, zoals Saat zelf zegt. Geen giftige gewasbeschermingsmiddelen, geen kunstmest.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 30 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Waarom is biologisch eten niet populair? Alle goede bedoelingen ten spijt, het lukt nauwelijks om biologische producten populairder te maken. Belangrijke reden is de prijs. Of het realistisch is dat de consument die…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten