Uitzending
EenVandaag - 4-7-2020

4-7-2020

EenVandaag

250 x bekeken | 0 reacties
7
Wie is de Putin-stemmer?
Een grote meerderheid van de Russen stemde afgelopen week vr een nieuwe grondwet. Dat betekent dat president Poetin tot 2036 aan de macht kan blijven. Ook Aleksej Lomov uit het dorpje Majak kruiste 'ja' aan in het stemhokje, maar waarom?

Helmplicht op de fiets ja of nee?
Een verplichte fietshelm voor elektrische fietsers en kinderen tot 12 jaar, adviseerde het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving. Want hiermee kan het aantal fietsdoden teruggebracht worden. Niet iedereen is hier een voorstander van.

Zo is de Fietsersbond niet blij met het plan. "Je moet je realiseren dat een helm maar beschermt tot een bepaalde snelheid", verduidelijkt Wim Bot, beleidsadviseur van de Fietsersbond. Daarnaast denkt hij dat een helm het fietsen minder aantrekkelijk maakt. Het is volgens hem logischer om een deel van de verantwoordelijkheid van een elektrische fiets bij de verkoper neer te leggen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 4 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie