Uitzending
EenVandaag - 24-6-2020

24-6-2020

EenVandaag

170 x bekeken | 0 reacties
6
Wegverkeer zorgt voor meer stikstof dan berekend
De stikstofneerslag van autoverkeer in de natuur is veel hoger dan officieel wordt berekend. Dat claimen milieu- en bewonersorganisaties. Zij krijgen bijval van een commissie die de rekenmethode van het RIVM onder de loep nam.

Minder files rond Arnhem, minder sluipverkeer op lokale wegen en een nieuwe doorgaande verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. Het zijn beloften die horen bij het verlengen van de A15 tussen knooppunt Ressen en Zevenaar. Nog dit jaar hoopt Rijkswaterstaat de eerste schep in de grond te kunnen zetten. De eerste auto's moeten over een paar jaar over het 12 kilometer nieuwe asfalt gaan rijden.

Wat krijgt Zeeland in ruil voor de marinierskazerne?
Zeeland krijgt een groot kennisinstituut op het gebied van voedsel, energie en water als compensatie voor het afblazen van de verhuizing van de marinierskazerne. Dat bevestigen Zeeuwse en Haagse bronnen.

De universiteiten van Utrecht en Wageningen zijn nauw betrokken bij de oprichting van het 'Delta Kenniscentrum' dat in Vlissingen moet komen. Het moet onder meer leidend worden op gebied van innovatief agrovoedsel op basis van zeewier. Betrokkenen hopen dat het nieuwe instituut start-ups aantrekt die gebruik maken van de aanwezige clustering van kennis. Zeeland wordt daardoor aantrekkelijker voor jongen mensen om te werken en te wonen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 24 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie