Uitzending
EenVandaag - 29-2-2020

29-2-2020

EenVandaag

195 x bekeken | 0 reacties
7
Rechtszaak tramaanslag Utrecht van start
Roos gaat altijd met de bus. Maar op 18 maart 2019 loopt het anders. Vader René Verschuur besluit haar die dag naar de tram te brengen. "Heel verdrietig. Ik voelde me daar heel lang schuldig over." Maandag start de rechtszaak tegen verdachte Gökmen T.

Roos (19) is een van de vier mensen die om het leven kwamen bij de tramaanslag in Utrecht. En dat terwijl die bewuste maandagochtend nog zo normaal begon, vertelt René Verschuur: "Roos werd vrolijk wakker. We hebben lekker ontbeten. Daarna heb ik haar op de bus gezet, hier in Vianen."

Twee derde Nederlanders gelooft in wonderen
Bestaan wonderen? Ja, denkt 60 procent van de Nederlanders. Ruim twintig procent heeft wel eens iets wonderbaarlijks meegemaakt. Museum Catharijneconvent in Utrecht stelt werk tentoon van kunstenaars die zich al eeuwen door wonderen laten inspireren.

Van Rembrandt, Mondriaan en Abramovi tot bijzondere ervaringsverhalen van 'gewone mensen'. Wat zich tussen hemel en aarde afspeelt is de kunst van het verbeeldingsvermogen. En dat is nu samengebracht op de tentoonstelling 'Allemaal wonderen' in Utrecht.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 29 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie