Uitzending
EenVandaag - 4-3-2020

4-3-2020

EenVandaag

143 x bekeken | 0 reacties
6
Moet ook Duitsland geloven aan een maximumsnelheid?
"Er worden ons al zoveel vrijheden afgenomen. Snel rijden is bijna het laatste dat we nog hebben." Op zo'n 60 procent van de Duitse 'Autobahnen' kan nog onbeperkt hard worden gereden. Velen willen dat zo houden, maar de snelheid staat onder druk.

Alexander Gruhler is een van de oprichters van een actiegroep tegen een maximumsnelheid in Duitsland. De ondernemer uit Keulen heeft een BMW M5 8 cylinder met een begrensde maximumsnelheid van 310 kilometer per uur. "Snelheid zit nu eenmaal in het DNA van ons Duitsers."

Obesitas
Een einde aan vooroordelen over obesitas zodat patiŽnten eerder aan de bel trekken: dat is het doel van een nieuwe campagne. "Nu wordt obesitas te weinig behandeld. We wachten pas tot iemand een hartinfarct of kanker krijgt", zegt hoogleraar Van Rossum.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 4 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie