Uitzending
EenVandaag - 24-2-2020

24-2-2020

EenVandaag

277 x bekeken | 0 reacties
7
Slachtoffers DuPont stappen naar de rechter
Medewerkers van DuPont werkten jarenlang met giftige stoffen die gezondheidsproblemen veroorzaakten. Ze vragen al jaren erkenning van het chemiebedrijf, maar krijgen dat niet. Nu stappen ze naar de rechter. "DuPont moet verantwoordelijkheid nemen."

Een van de slachtoffers is Simone (achternaam bekend bij de redactie). Zij werkte tot 1991 bij DuPont. "Ik probeerde een tijd lang om zwanger te worden. Dat lukte uiteindelijk met hormoonbehandelingen. In september 1992 werd ik zwanger van een tweeling. Maar in januari 1993 kreeg ik al ween. Ze werden veel te vroeg geboren en stierven een half uur later. Ze waren nog niet levensvatbaar.

Feestkleding wordt steeds populairder
Loeidruk is het, in de feestwinkel van Dennis in het centrum van het Brabantse Roosendaal. Waar vroeger carnaval ht hoogtepunt van het jaar was, loopt het nu het hele jaar door. Steeds vaker in het jaar verkleden we onszelf. Maar waarom?

53 jaar geleden startten de ouders van Dennis Sep het bedrijf, waar toen vooral boerenkielen en petjes voor carnaval werden verkocht. Nu Dennis aan het roer staat, gaat het anders. Nog steeds zijn de weken voor carnaval de drukste van het jaar, maar het hele jaar door kopen mensen de meest uiteenlopende feestkleding.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 24 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie