Uitzending
EenVandaag - 25-2-2020

25-2-2020

EenVandaag

236 x bekeken | 0 reacties
6
Rutte bezoekt boos Zeeland 'vooral om plooien glad te strijken'
Premier Rutte gaat in Zeeland uitleggen waarom de marinierskazerne daar is afgeschoten. ‘Hij komt de plooien glad strijken. VVD’ers in Zeeland zeggen dat na dit debacle hun stem naar een andere partij gaat, zegt Omroep Zeeland-verslaggever Strietman.

Gemeente Westerveld negeert zorgen inwoners over landbouwgif
Bij de bollenteelt in de Drentse gemeente Westerveld wordt intensief gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Dit tot groot ongenoegen van omwonenden, die bang zijn voor de effecten van het landbouwgif op hun gezondheid.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer bollenvelden bijgekomen rond Westerveld. Een prachtig gezicht, alle bloeiende bloemen, maar omwonenden zien het met lede ogen aan. "Er wordt veel gif gesproeid bij deze vorm van sierteelt, vooral bij lelies. Dat gif kan zich makkelijk verspreiden over onze huizen en tuinen. We maken ons echt zorgen", vertelt Rob Chrispijn, woordvoerder namens het lokale burgerinitiatief Meten is Weten.

In deze uitzending van EenVandaag was Rob Chrispijn te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 25 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie