Uitzending
EenVandaag - 27-9-2019

27-9-2019

EenVandaag

180 x bekeken | 0 reacties
6
Exclusief interview met Femke Halsema
Of Amsterdam de grip aan het verliezen is op de georganiseerde criminaliteit? "De uitspraak 'Het komt niet meer goed', is er een die ik niet deel en die ik me ook niet kan permitteren", zegt burgemeester Femke Halsema. "We hebben gewoon hulp nodig."

Anderhalve week na de liquidatie op strafpleiter Derk Wiersum ontvangt burgemeester Femke Halsema EenVandaag op haar werkkamer. Strijdvaardig en duidelijk over wat haar stad nodig heeft in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit: politiecapaciteit. "Het water staat ons aan de lippen. We hebben echt extra mensen hier op straat nodig."

Twee keer zoveel vrouwen met depressieve klachten tijdens zwangerschap
Het aantal zwangere vrouwen met depressieve klachten is in 25 jaar verdubbeld. Onderzoekers spreken van een paradox. "Aspecten als hoge opleiding en meer inkomen, die juist zouden moeten beschermen tegen depressie, zijn sterk verbeterd."

Toen Susan Verouden (27) zwanger bleek te zijn kon ze in eerste instantie haar geluk niet op. "Je zit op een roze wolk, en dat is ook precies wat je omgeving van je verwacht, namelijk dat je de hele tijd blij en gelukkig bent." Maar tijdens haar zwangerschap gebeurden er een aantal dingen waardoor Susan van de befaamde roze wolk af kukelde en in een donker gat terechtkwam.

In deze uitzending van EenVandaag was Femke Halsema te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 27 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie