Uitzending
EenVandaag - 27-4-2020

27-4-2020

EenVandaag

565 x bekeken | 0 reacties
7
De pest en corona, wat hebben ze gemeen?
In tijden van crisis grijpen we vaak terug naar de geschiedenis. Logisch, vinden deskundigen: hoe meer we weten over vroeger, hoe makkelijker we wat er nu gebeurt in perspectief kunnen plaatsen. "In de 18e eeuw deden mensen al aan social distancing."

Het lijkt bijna geen toeval: Museum Het Valkhof in Nijmegen en Rijksmuseum Boerhaave in Leiden begonnen beide een jaar geleden met de voorbereidingen van tentoonstellingen over besmettelijke ziekten in de geschiedenis. "We zijn ingehaald door de actualiteit", zegt directeur Amito Haarhuis van Rijksmuseum Boerhaave. Ironisch genoeg kunnen beide tentoonstellingen door de coronacrisis niet open.

Koningsdag zonder festiviteiten: dit deed Nederland
Het is in ieder geval een Koningsdag om nooit te vergeten, nu we allemaal thuis zijn gebleven. Maar het weerhield velen er niet van om tóch een feestje te vieren. Leden van het EenVandaag Opiniepanel stuurden video's in.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 27 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie