Uitzending
EenVandaag - 26-4-2020

26-4-2020

EenVandaag

360 x bekeken | 0 reacties
8
Eerste faillissementen door corona zijn een feit en volgens deze analist zullen er nog velen volgen
Het pakket aan noodmaatregelen voor ondernemers ten spijt: de eerste corona-faillissementen zijn aangemeld. Volgens analist Robert Jan Blom zullen er snel velen volgen. Een digitaal bemiddelingsloket moet soelaas bieden.

De analist windt er geen doekjes om: een recordaantal bedrijven zal op de fles gaan. Zijn voorspelling is dat er door de coronacrisis in ieder geval 150.00 faillissementen aankomen. Het zou hem niets verbazen als dat getal zelfs oploopt tot 350.000.

Corona als laatste zetje

Of het nu gaat om mensen die naar een concert van André Rieu gaan, crews die werken op Pinkpop of liefhebbers van de Amstel Gold Race: de 160 kamers van rijksmonument De Abdij Rolduc in Kerkrade zijn normaal gesproken in de voorjaarsperiode grotendeels bezet.

Maar dat zit er dit jaar niet in. Afgelopen week is bij de horeca-gelegenheid van de Abdij Rolduc een faillissement uitgesproken.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zondag 26 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie