Uitzending
EenVandaag - 22-4-2020

22-4-2020

EenVandaag

528 x bekeken | 0 reacties
6
Brief burgemeester Van Zanen over huiselijk geweldHulpverleners, de politie en burgemeester Jan van Zanen vrezen een toename van huiselijk geweld door het coronavirus. Zeker nu het kabinet de lockdown tot 20 mei verlengt. De burgemeester doet daarom nu een dringende oproep aan alle Utrechters.

De politie neemt al een 'lichte stijging' waar als het gaat om het aantal aangiften van huiselijk geweld en kindermishandeling. De leiding van de Utrechtse politie vreest bovendien dat het aantal meldingen de komende weken toeneemt.

Dit soort signalen van politie en zorgorganisaties zijn voor burgemeester Jan van Zanen reden om in een speciale brief, woensdag gepubliceerd in alle huis-aan-huis bladen van de stad, inwoners van zijn stad op te roepen om 'extra op elkaar te letten' en 'de oren en ogen open te houden'.

In deze uitzending van EenVandaag was Jan van Zanen te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 22 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Brief burgemeester Van Zanen over huiselijk geweld Hulpverleners, de politie en burgemeester Jan van Zanen vrezen een toename van huiselijk geweld door het coronavirus. Zeker nu het kabinet de lockdown tot 20 mei…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten