Uitzending
EenVandaag - 2-5-2020

2-5-2020

EenVandaag

178 x bekeken | 0 reacties
7
Eerste barstjes in imago van sterke leider Poetin door 'afwezigheid' tijdens coronacrisis
Wat de oppositie in geen 20 jaar lukte deed het coronavirus in 4 weken: Vladimir Poetin in verlegenheid brengen. De leider schittert inmiddels door afwezigheid. "Het is voor het eerst dat je barstjes ziet in het imago van Poetin als sterke leider."

Dit hadden hoogtijdagen moeten zijn voor de Russische president Vladimir Poetin. Met een gloednieuw mandaat om onbeperkt door te regeren maakte hij zich op voor een glorieuze hoofdrol bij de militaire parade op 9 mei. Dan wordt de overwinning op Duitsland in WOII gevierd. Het is hét moment voor een leider als Poetin om het volk achter zich te krijgen. Maar door het coronavirus loopt alles anders. De parade gaat niet door, de grondwetswijziging is uitgesteld. En Poetin? Die straalt vooral door afwezigheid.

Utrechtse wijk krijgt namen verzetsheldinnen
De straatnamen liggen klaar, in de Utrechtse Heldinnenwijk. Namen van verzetsstrijdsters zullen daar binnenkort de straten sieren. Het lijkt goed te gaan dit keer, maar het geven van straatnamen gaat nog wel eens fout. En dat kan soms flink pijnlijk zijn.

Natuurlijk is er de klassieker van de Ajaxstraat in Rotterdam. Niet handig, eerder grappig en niet heel pijnlijk. Tenzij je Feyenoorder bent wellicht. Maar waar moeten naamgevers van straten zoal op letten? Welke valkuilen hebben de naamgevers van de Utrechtse Heldinnenwijk moeten omzeilen? Met straatnamenexpert René Dings zetten we de valkuilen op een rij. "Er zijn een aantal ongeschreven regels bij straatnamen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 2 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie