Uitzending
EenVandaag - 21-5-2024

21-5-2024

EenVandaag

241 x bekeken | 0 reacties
6
WODC-rapport over toename geweldincidenten in asielopvang
Het aantal geweldsincidenten in asielopvangplekken van het COA is sinds 2021 toegenomen, heeft onderzoekscentrum WODC becijferd. Een van de opvallendste conclusies is dat het gebrek aan perspectief op een verblijfsvergunning bijdraagt aan die stijging.

Visserij krijgt een prominente plek in het ministerie van Landbouw
Met: -Bas Haan en Frits Wester over Ronald Plasterk. -Joost en Thijs Vullings beklimmen de Stelvio voor het goede doel. Arts-onderzoeker Laurien Zeverijn geeft uitleg. -Douwe Bob treedt op. -Thomas Erdbrink en zijn nieuws van de dag.

Onrust en geweldincidenten op het Franse overzeese eiland Nieuw-CaledoniŽ
Onrust heerst op het Franse eiland Nieuw-CaledoniŽ. Brand, plundering, doden en gewonden zijn het resultaat van woede onder de inheemse bevolking. Dit omdat binnenkort stemrecht wordt verleend aan iedereen die meer dan 10 jaar op het eiland woont.

De zoektocht naar een nieuwe premierskandidaat
In Den Haag zijn ze dringend op zoek naar een nieuwe kandidaat voor het premierschap. Nu ex-informateur Ronald Plasterk zich heeft teruggetrokken, is het de taak aan PVV-leider Wilders om een nieuwe kandidaat aan te dragen. Maar dat valt nog niet mee.

In deze uitzending van EenVandaag waren Bas Haan, Douwe Bob Posthuma, Frits Wester en Thomas Erdbrink te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 21 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie