Uitzending
EenVandaag - 16-10-2019

16-10-2019

EenVandaag

200 x bekeken | 0 reacties
7
Kinderombudsvrouw roept politiek op om kinderen van IS'ers terug te halen
"Nederlandse kinderen in Syrische kampen zijn geen terroristen maar slachtoffers." Het zijn stevige woorden van Kinderombudsman Magrite Kalverboer. Volgens haar heeft Nederland de plicht voor deze kinderen te zorgen.

Nynke en Caroline mikken op twee Kamerzetels met nieuwe politieke partij voor de boeren
Het geluid van de boeren wordt in Den Haag onvoldoende gehoord, vinden Caroline van der Plas en veehouder Nynke Koopmans. Met de BoerBurgerBeweging werken ze aan een nieuwe politieke partij voor de boeren. De ambities zijn hoog: ze mikken op twee zetels.

Volgens Van der Plas en Koopmans is er te weinig waardering en aandacht voor de boeren: een geluid dat de afgelopen weken veel te horen was rond de protestacties van de boeren. "Wij produceren het voedsel voor iedereen", zegt agrarisch journalist, Caroline van der Plas. "Bij de politieke partijen is landbouw een ondergeschoven kindje. Gevestigde partijen als het CDA en de VVD zeggen dat ze ons horen, maar doen te weinig. Daarom richten we zelf onze eigen partij op, om het geluid van de boeren te laten horen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 16 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie