Uitzending
EenVandaag - 18-5-2021

18-5-2021

EenVandaag

203 x bekeken | 0 reacties
6
Seksueel overschrijdend gedrag in Nederland
Nafluiten, staren of ongevraagd betasten. Wat seksuele intimidatie is, daarover zijn jonge vrouwen veel meer uitgesproken dan jonge mannen. In hoeverre zij ongewenst gedrag te ver vinden gaan, verschilt onderling soms enorm.

Wat ook meespeelt is dat jonge vrouwen veel vaker dan jonge mannen te maken krijgen met gedrag dat ze als intimiderend ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, in samenwerking met Viva. Aan het onderzoek deden ruim 2.500 jonge mensen mee van 16 tot en met 34 jaar.

Sportscholen zijn er klaar voor om morgen weer open te gaan
"Kom maar op, we zijn er klaar voor!" Blij is ze, Jet van Houdt, clubmanager van de grootste Fit for Free-locatie in het land. Morgen mag ze open, maar wel voor een beperkte groep. En dat betekent dat ze niet meteen weer kan groeien.

De hypermoderne gym van Jet van Houdt telt twee verdiepingen en heeft plaats voor zo'n 160 sporters. Terwijl winkeliers aan de hand van het aantal vierkante meters bepalen hoeveel mensen binnen mogen, mag Van Houdt de deur open zetten voor maar maximaal 30 man.

We zitten in een recessie. Hoe komen we daar weer uit?
De Nederlandse economie krimpt met 0,5 procent, met name door de lockdown. Breekt er, zoals wordt gehoopt, met het versoepelen van de coronamaatregelen, een 'Roaring 20's 2.0' uit? "We mogen blij zijn als we eind dit jaar de schade hebben goedgemaakt."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 18 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie