Uitzending
EenVandaag - 19-5-2021

19-5-2021

EenVandaag

208 x bekeken | 0 reacties
6
Invoering van driejarige brugklas: Op deze school in Zwolle doen ze het al
Een brugklasperiode van 3 jaar en daarna doorstromen naar het vmbo, de havo of het vwo. Wat de Onderwijsraad betreft, wordt dat het nieuwe normaal. Een scholenkoepel in Zwolle doet dit al sinds 2017. "Dit is niet voor iedereen, laat leerlingen kiezen."

Deze 'tienerscholen', zoals ze ook wel worden genoemd, zouden kansenongelijkheid in het onderwijs moeten verkleinen.

Steeds meer boeren hebben last van psychische problemen, maar hulpverlening kan beter
Regeldruk, onzekere toekomst en een slecht imago. Steeds meer boeren kampen met psychosociale problemen en ook het aantal su´cides stijgt. Boer Erik belandde na de dood van zijn broer in een zware periode, maar voelde zich onbegrepen door hulpverleners.

Als zijn broer Gerrit zelf uit het leven stapt, heeft boer Erik Jansen nauwelijks tijd om verdrietig te zijn. De broers runnen samen het melkveebedrijf van de familie en op dat moment wordt er een ligboxenstal gebouwd. "Er kon eigenlijk niet worden gerouwd, want de stal moest worden afgebouwd", vertelt Erik.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 19 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie