Uitzending
EenVandaag - 23-7-2019

23-7-2019

EenVandaag

470 x bekeken | 0 reacties
5
Zorgen om melatoninegebruik onder kinderen
Pas op met het gebruik van melatonine onder kinderen. Dat is de waarschuwing van artsen en deskundigen. Uit onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat het slaapmiddel regelmatig aan kinderen wordt gegeven, maar dat zou niet zonder risico zijn.

Maar liefst 6 procent van de jonge tieners gebruikt wekelijks melatonine als hulpmiddel om goed te kunnen slapen. Dat blijkt uit het langlopende bevolkingsonderzoek Generation R in Rotterdam in samenwerking met het Erasmus MC.

Boris Johnson nieuwe premier Verenigd Koninkrijk
"Dude, we gaan dit land oppeppen, we krijgen brexit voor elkaar!" Boris Johnson zet met een opbeurende speech de toon voor zijn premierschap. Vanessa Lamsvelt over of dit een recept voor succes is en wat te verwachten van premier ‘energiebom’ Johnson.

Vanessa, dit is een opvallend optimistische toon voor iemand die voor zo'n monsterklus staat?

Dit is Boris Johnson ten voeten uit. Dit is zijn kracht, de energie die hij kan brengen, het optimisme. Bedenk even wat voor een wisseling van de wacht je krijgt op Downing Street: na de gedegen, nogal saaie, dossiervreter Theresa May nu de kleurrijke, gevatte maar slordige Boris Johnson. Zijn eerste speech is tekenend voor hoe hij zijn premierschap wil invullen. Hij wil Groot-Brittannië weer vertrouwen geven en vooral alle negativiteit over de brexit relativeren.

In deze uitzending van EenVandaag was Vanessa Lamsvelt te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 23 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie