Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
EenVandaag - 13-12-2006

13-12-2006

EenVandaag

901 x bekeken | 0 reacties
6
Kabinetscrisis: Gaat Verdonk of de VVD?
Hoe reageert politiek Den Haag en met name de VVD op de motie van afkeuring tegen VVD-minister Verdonk? Welke gevolgen heeft het voor het huidige, demissionaire kabinet en de formatie? En hoe zit deze zeer uitzonderlijke situatie staatsrechtelijk in elkaar? EénVandaag spreekt met staatsrechtdeskundige Peter Rehwinkel en voormalig D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan.

Crisis Verdonk
Vanochtend aanvaardde de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen VVD-minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Zij weigerde de motie uit te voeren over het stopzetten van uitzetting van asielzoekers. Het is niet de eerste keer dat ze in aanvaring komt met de Tweede Kamer. In EénVandaag een overzicht.

Bruinvissterfte in Nederlandse wateren
De afgelopen jaren zijn steeds meer bruinvissen op de Nederlandse kust gestrand en gestorven. Dat is een kwalijke zaak, want de bruinvis is een beschermde diersoort. Vandaag publiceert Imares, het instituut voor zeeonderzoek, een rapport waarom zoveel bruinvissen sterven in de Nederlandse wateren.

Veertig jaar Bijlmer
Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat burgemeester van Hall de eerste paal sloeg in de Bijlmer. In het verleden ging veel fout en 9000 gezinnen wonen onder de armoedegrens in de Bijlmer. Wat is er in die veertig jaar gebeurd en wat biedt de toekomst voor de wijk? Een interview met cabaretière Jetty Mathurin, die in de Bijlmer woont en zich stoort aan de negatieve beeldvorming over de wijk.

Presentatie: Pia Dijkstra.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 13 december door de AVRO en de TROS. Te gast waren Lousewies van der Laan, Peter Rehwinkel en Jetty Mathurin. De presentatie was in handen van Pia Dijkstra. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee