Uitzending
EenVandaag - 1-3-2007

1-3-2007

EenVandaag

1472 x bekeken | 0 reacties
6
De ware oppositieleider
Vandaag staat het nieuwe kabinet voor het eerst tegenover de oppositie in de Tweede Kamer. Het debat gaat over de regeringsverklaring van het vierde kabinet Balkenende. EénVandaag volgt oppositieleiders Mark Rutte (VVD) en Jan Marijnissen (SP) en vraagt zich af wie de ware oppositieleider is.

Zelfmoord; het topje van de ijsberg
Zelfmoord komt veel meer voor dan gedacht. Per jaar beroven ongeveer 1600 Nederlanders zichzelf van het leven. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbosinstituut dat woensdag openbaar werd. Schrikbarende cijfers, maar volgens het instituut nog maar het topje van de ijsberg.

Schrijnende terugkeer
De zestienjarige Eric verhuist in 2001 van Congo naar Nederland om bij zijn moeder te wonen. Zij ontvluchtte de oorlog al acht jaar eerder. De gezinshereniging die Eric aanvraagt komt echter niet rond, omdat hij heeft nagelaten een Machtiging tot Voorlopig Verblijf op te vragen bij de Nederlandse Ambassade van Congo. Eric moet dus terug. Zijn moeder blijft hier.

Minder abortus, meer adoptie
Renee Bode raakt in de jaren '60 ongehuwd zwanger en mag haar kind niet houden. Direct na de geboorte staat ze haar zoon af, een beslissing die veertig jaar later nog steeds steekt. Zij is dan ook fel tegen het nieuwe kabinetsbeleid, dat in het kort inhoudt: minder abortus, meer adoptie. EénVandaag gaat op zoek naar de (on)wenselijkheid van de plannen en de invloed ervan op de praktijk.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 1 maart door de AVRO en de TROS. Te gast waren Jan Marijnissen en Mark Rutte. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie