Uitzending
EenVandaag - 28-2-2007

28-2-2007

EenVandaag

1557 x bekeken | 0 reacties
6
De nationaliteiten van Albayrak
De discussie over dubbele nationaliteiten dreigt te verzanden in een politieke strijd. Vraag blijft of staatssecretaris Albayrak met een Turkse nationaliteit ongehinderd door wetten en zonder belangenverstrengeling haar werk voor Nederland kan doen. Historicus Van Zwet zoekt dit uit en dringt aan op een onderzoek door de Hoge Raad.

Smit staakt (2)
EénVandaag trok vandaag naar de Rotterdamse haven; de werknemers van Smit zijn daar opnieuw in staking. Het sleepbedrijf sleept de komende vierentwintig uur in ieder geval niets, maar een verlenging behoort tot de mogelijkheden. Een initiatief van de FNV-Bondgenoten. Ze maken zich hard voor een betere beloning en ouderenregeling.

De imagodokter voor Amerika
Zonder de VS was Nederland 'de Sovjetstaat Nederland.' Het anti-Amerika-gevoel in Europa is 'collectieve waanzin' en Fransen en Duitsers zijn 'profiteurs'. Uitspraken die toebehoren aan de man die het imago van de VS moet opvijzelen, Tom Lantos. Holocaust-overlever en nu prominent politicus. EénVandaag sprak met hem.

Onbegrensd blind
Ze zet scholen op voor Aziatische blinde kinderen, beklimt met een aantal van hen de Himalaya en schrijft daar boeken over. Opvallend detail: de Duitse Sabriye is zelf ook blind. Het verhaal van deze moedige vrouw, voor wie grenzen letterlijk en figuurlijk niet lijken te bestaan.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 28 februari door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie