Uitzending
EenVandaag - 27-2-2007

27-2-2007

EenVandaag

1468 x bekeken | 0 reacties
6
Directeur kindertehuis Nepal verdacht van misbruik
De Nederlander Henk M. runde een kindertehuis in Nepal. Nu is hij aangehouden omdat hij zich zou hebben vergrepen aan alle 48 aan hem toevertrouwde kinderen. Bovendien wordt hij verdacht van het vervaardigen van kinderporno. EénVandaag spreekt met onder meer Terre des Hommes over deze en andere schrikbarende zaken.

De kracht van YouTube
Nederlandse, Amerikaanse, Franse en Duitse platenmaatschappijen hebben interesse in haar en er is zelfs al gesproken over een Amerikaanse reallife soap. Het ziet ernaar uit dat de wereld er met de Nederlandse Esmée Denters (18) een nieuwe ster bijkrijgt. En dat allemaal dankzij een paar videootjes op YouTube.

De terugkeer van Al Gore?
An inconvenient truth won zondag de Oscar voor beste documentaire. Een rolprent van de hand van Al Gore, voormalig vice-president van Amerika en voorvechter van een schoner milieu. Maar ook de man die ooit nee zei tegen het milieuvriendelijke Kyoto-protocol (1997). EénVandaag praat hierover met voormalig VROM-minister De Boer.

Voorkomen is beter dan betalen
In Rusland is de politie alom tegenwoordig. Vooral in Moskou staan ze op iedere hoek van de straat te controleren. Arrestaties op onduidelijke gronden zijn geen uitzondering en de enige uitweg lijkt vaak smeergeld. Een maatschappelijk betrokken Rus komt met een ludieke oplossing: Een cursus Hoe om te gaan met de politie.

Presentatie: Ferdinand Fransen.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 27 februari door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Ferdinand Fransen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie