Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
EenVandaag - 11-1-2007

11-1-2007

EenVandaag

1002 x bekeken | 0 reacties
6
Falend toezicht door reclassering
Reclassering Nederland heeft fouten gemaakt bij de toezicht op de verdachte van de moord op Jesse Dingemans. Drie reclasseringsmedewerkers zijn geschorst. Marcel Fränzel, de burgemeester van gemeente Woensdrecht, zegt dat het bericht insloeg als een bom. Hoe kan het dat de reclassering zo faalde?

Lenie 't Hart onder vuur
Ze wordt de 'Koningin van de Waddenzee' genoemd. Lenie 't Hart, al 35 jaar de moeder van de zeehondencreche in Pieterburen. Ondanks de populariteit (55.000 donateurs) van de opvang, is er ook veel kritiek op Lenie's werkwijze. Onderzoekers vinden dat de crèche 'dierentuintje' speelt in de Waddenzee, en dat is niet goed.

Film 'De paarden van Marrum'
Filmproducent Willem Zijlstra vond de beelden van de reddingsactie in het Friese Marrum zo indrukwekkend dat hij er een film van wil maken. Op 3 november werden 107 paarden, die door hoog water op een eilandje ingesloten waren, door zes amazones bevrijd. EénVandaag spreekt met de hoofdrolspelers die het drama in het echt meemaakten. Wat vinden zij van de media-aandacht en de filmplannen?

De Bèta-canon
Christiaan Huygens, Hendrik Lorentz. Stuk voor stuk grote Bètawetenschappers. Toch ontbreken ze in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Een groep prominente wetenschappers vraagt nu meer aandacht voor Nederlandse natuurwetenschappers uit het verleden. Hun antwoord: De Bèta-canon.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 11 januari door de AVRO en de TROS. Te gast was Lenie 't Hart. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!