Uitzending
Editie NL - Aflevering 7

Aflevering 7

Editie NL

9-1-2020

| 162 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Prijzen stijgen: hier is de budgetsuper. -Voor schommelboete naar rechtbank. -Polderacteur streamt wereld over. -Wijkagent kloont zichzelf.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Wijkagent kloont zichzelf
In vier winkels in Schiedam staat permanent een agent in de etalage. Weliswaar geen echte, maar eentje van karton. Het moet voor extra veiligheid zorgen tijdens de donkere dagen. "Het heeft effect."

Polderacteur streamt wereld over
Een aantal onbekende Nederlandse acteurs staat op het punt van internationaal doorbreken. De serie Ares verschijnt namelijk volgende week op Netflix en dat kan zomaar in één klap voor wereldwijde roem zorgen.

Voor schommelboete naar rechtbank
Op een zomerse avond ergens in 2018 zitten Kees Jan (op dat moment 14 jaar oud) en twee vrienden buiten in een speeltuintje te chillen. Ze zitten op het gymnasium en hebben eindelijk vakantie. Maar het feest duurt niet lang: ze worden op de bon geslingerd omdat de speeltuin na 22.00 uur en voor iedereen ouder dan 13 verboden terrein is.

Prijzen stijgen: hier is de budgetsuper
Boodschappen doen is het afgelopen jaar weer flink duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Voor voedingsmiddelen moest vorig jaar in de supermarkt 4 procent meer worden betaald dan een jaar eerder. En dat is de hoogste prijsstijging in tien jaar tijd. Toch hoeft boodschappen doen niet altijd duur te zijn, de budgetsupermarkt is namelijk in opkomst. Zo opent de keten Budget Food binnenkort vier nieuwe vestigingen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma, Peter van Zadelhoff, Robbie Kammeijer, Jetske Schrijver en Steef van Stiphout. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 7 werd uitgezonden op donderdag 9 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie