Uitzending
Editie NL - Aflevering 245

Aflevering 245

Editie NL

8-12-2016

| 154 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Chaos in de sneeuw
Nou klagen we hier in Nederland regelmatig over het weer, maar zo glad als het op dit moment in het Canadese Montreal is, is het hier gelukkig maar zelden. De sneeuwstorm in Montreal zorgde namelijk voor grote chaos op de weg..

Liever Spongebob-spruitjes dan snoep
Kinderhelden als prinses Elza uit de Disneyfilm Frozen en Spongebob verdwijnen van de verpakking van koekjes en sapjes voor jonge kinderen. Maar als kinderhelden zo goed aanslaan, zouden we er dan niet juist gebruik van kunnen maken om gezonde producten te promoten?

Google: "Brabanders achterbaks"
'Zijn Brabanders achterbaks?' en 'zijn moslims gevaarlijk?' Deze opmerkelijke vragen stellen wij zelf aan Google en de zoekmachine vult dit vervolgens automatisch aan. Hier kwam veel kritiek op, maar waarom zijn die antwoorden zo stereotyperend?

Vlucht vertraagd? Altijd prijs!
Je hebt het vast wel eens mee gemaakt dat je op het vliegveld staat en je vlucht is vertraagd. Steeds meer mensen lijken te beseffen dat je veel geld terug kunt krijgen als je vliegtuig vertraging heeft. Weet jij wanneer je recht hebt op een compensatie? En welk bedrag je hiervoor kan krijgen?

Blijf af van de giraffe
We werden even flink wakker geschud toen bleek dat de giraffe dreigt uit te sterven. De natuurorganisatie IUCN heeft de giraffe namelijk op hun rode lijst als 'kwetsbaar' gezet en als het zo doorgaat zullen onze kinderen nog meemaken dat de giraffe uitsterft.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 245 werd uitgezonden op donderdag 8 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie