Uitzending
Editie NL - Aflevering 186

Aflevering 186

Editie NL

17-9-2019

| 172 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Veel mis met de kermis? -De noodvoorraad van Nederland. -Mooie cijfers voor Wopke. -De traditionele Troonredequiz.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

De traditionele Troonrede-quiz
Het is Prinsjesdag! Naast de hoedjes, het koffertje en de koets, is ook de Troonrede een vast onderdeel van deze derde dinsdag van september. En bij de Troonrede hoort natuurlijk ook traditiegetrouw de Troonrede-quiz. Hebben de Leden van de Staten-Generaal wel goed opgelet?

Mooie cijfers voor Wopke
Op Prinsjesdag draait het niet alleen om de Koning en de Koningin, maar ook om de man met het koffertje: Wopke Hoekstra. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de minister van FinanciŽn traditiegetrouw erg populair is bij het publiek. Hoe komt het toch dat we hem zo hoog hebben zitten?

De noodvoorraad van Nederland
Wereldwijd zijn de olieprijzen deze week flink gestegen. President Trump maakt zich echter geen zorgen: Amerika heeft volgens hem genoeg olie op voorraad. Heeft Nederland ook zulke reserves in olie en andere grondstoffen? En wat zou je zelf kunnen doen om je voor te bereiden?

Veel mis met de kermis?
Het OM en de NVWA zijn een onderzoek begonnen na het kermisongeluk in Wijchen gisteravond. Eťn man kwam daar onder de attractie 'Deca Dance' terecht. Hij en zijn zoontje moesten naar het ziekenhuis - en vijf anderen raakten ook gewond. Een plaat onder het karretje waarin de vader en zoon zaten kwam omhoog, waardoor het karretje werd losgerukt. Je zou denken: niemand wil nu meer naar deze kermis. Durven mensen nog wel?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 186 werd uitgezonden op dinsdag 17 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie