Uitzending
Editie NL - Aflevering 181

Aflevering 181

Editie NL

10-9-2019

| 134 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Tieners met mes op zak. -Politici volgen Dotan. -Kopje koffie met fijnstof. -Klaar met knellend condoom.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Klaar met knellend condoom
Het gebruik van condooms neemt af, stelt Soa Aids Nederland. Een veelgehoorde reden om ze niet te gebruiken, is dat seks met een condoom minder lekker zou zijn. Een pop-upcondoomkraam in Eindhoven brengt het belang van de rubbertjes aan het licht.

Kopje koffie met fijnstof
Er bestaat servies dat van fijnstof is gemaakt, om aandacht te vragen voor deze microscopisch kleine sluipmoordenaar. Volgens het Longfonds komen ieder jaar duizenden mensen om het leven door luchtvervuiling, waaronder de blootstelling aan fijnstof. Het fonds eist dat het kabinet sneller met effectievere maatregelen komt om de luchtkwaliteit te verbeteren. Fijnstof is een onzichtbaar probleem, dat door het servies zichtbaar wordt.

Politici volgen Dotan
De strijd om likes op sociale media woedt ook flink onder politici. Hoe meer likes, hoe populairder je lijkt, en dat willen ze. Dus wordt er flink verzameld. Maar uit een internationaal onderzoek blijkt nu dat Europese politici hun invloed op sociale media hebben vergroot, door likes en interacties te kopen, net als we dat eerder zagen bij zanger Dotan. Hoe zit dat met Nederlandse politici?

Tieners met mes op zak
De politie maakt zich zorgen om het aantal ernstige steekincidenten met jongeren. De Amsterdamse hoofdcommisaris Frank Paauw ziet veel jongeren onder de 15 jaar al met een mes rondlopen. "Het bij zich dragen van messen begint gewoon gemeengoed te worden. Je ziet dat het uit de hand aan het lopen is." Dit speelt niet alleen in Amsterdam. In Amsterdam denken ze dat dit soort steekpartijen geinspireerd zijn op drill-videos van rappers, die elkaar uitdagen, bedreigen en niet terugdeinzen voor geweld.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 181 werd uitgezonden op dinsdag 10 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie