Uitzending
Editie NL - Aflevering 182

Aflevering 182

Editie NL

11-9-2019

| 268 x bekeken | 0 reacties
6
Met in deze uitzending: -Bron eeuwige jeugd ontdekt? -Vechtpartijtje bijna fataal. -Geboren op 9/11. -Eekhoorn lacht naar 't vogeltje.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Eekhoorn lacht naar 't vogeltje
Een foto gemaakt door een Nederlander van een eekhoorn die aan een bloem snuift gaat viral. De foto wordt nu massaal overgenomen door internationale websites. De gelukkkige fotograaf is geen doorgewinterde wildlife-fotograaf, maar gewoon een visboer uit Noordwijk. De fotograaf weet zelf wel waarom de foto het zo goed doet. Het is ook echt een plaatje. Maar hoe maak je nou zo'n goede dierenfoto?

Geboren op 9/11
11 september 2001 is een dag die in ieders geheugen gegrift staat. Als je tenminste toen al geboren was. De aanslagen in de Verenigde Staten zijn inmiddels alweer 18 jaar geleden. Voor oudere mensen is er misschien een leven voor die dag - zonder terreurdreiging - en een leven na die dag met alarmfases, dreigingsniveaus en aanslagen. Maar als je geboren bent op 11 september 2001 - en vandaag dus 18 wordt - ken je alleen dat leven van erna.

Vechtpartijtje bijna fataal
Een onschuldig lijkende vechtpartij op een schoolplein in Almelo, is vorige week bijna fataal geworden voor n van de kinderen. En van de jongens gaf de ander daarna een klap, op zijn slaap. Eerst lijkt er niets aan de hand, maar in het ziekenhuis blijkt dat hij een bloeding bij het hersenvlies heeft, en wordt hij meteen geopereerd. De jongen herstelt goed en is inmiddels weer thuis. Maar zo'n kleine klap op de slaap kan dus heftige gevolgen hebben.

Bron eeuwige jeugd ontdekt?
Een experiment met een mix van medicijnen heeft mensen gemiddeld tweenhalf jaar jonger gemaakt. Het begon met een onderzoek waarbij wetenschappers wilden kijken of ze het immuunsysteem van ouderen konden oppeppen. Ze gaven proefpersonen medicijnen die het orgaan achter het borstbeen, dat immuuncellen aanmaakt, moest stimuleren. Die wordt kleiner als je ouder wordt maar bij die proefpersonen van 50+ ging 'ie juist weer groeien. Maar de algehele biologische leeftijd van de proefpersonen ging dus ook naar beneden. Het moet allemaal nog beter worden onderzocht, maar experts noemen het een doorbraak.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 182 werd uitgezonden op woensdag 11 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie