Uitzending
Editie NL - Aflevering 184

Aflevering 184

Editie NL

13-9-2019

| 83 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Gouden Eeuw geschrapt. -Mus of merel? -Meer pech op de 13e. -Bang voor kleine gaatjes. -Het weer: naar het strand?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Bang voor kleine gaatjes
Veel mensen kunnen hun geluk niet op omdat de nieuwe iPhone 11 Pro maar liefst drie (!) camera's heeft. Maar er zijn ook mensen bij wie de rillingen over hun rug lopen bij de aanblik van die drie zwarte gaten op de achterkant van de iPhone. Deze mensen lijden aan 'gaatjesangst', oftewel trypofobie.

Mus of merel?
Het is bruin en het zit in een boom in de tuin? Een merel? Of een mus? Uit onderzoek van de Universiteit Leiden blijkt dat veel Nederlandse scholieren deze vogels niet herkennen. En dat geldt niet alleen voor vogels.

Gouden Eeuw geschrapt
Het Amsterdam Museum gebruikt de term Gouden Eeuw niet meer. Volgens conservator Tom van der Molen worden door het gebruik van de term de vele negatieve kanten van de zeventiende eeuw verbloemd. Historicus Han van der Horst wil de term juist behouden: "Als je de term weghaalt, kun je geen discussie meer voeren."

In deze uitzending van Editie NL was Han van der Horst te gast. De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 184 werd uitgezonden op vrijdag 13 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie